top of page

Skal du utføre arbeid på en vei? Da trenger du kurs i arbeidsvarsling.

Kurs i arbeidsvarsling er et kurs tilrettelagt for deg som skal utføre en jobb på riks- og fylkesvei. Dette kurset er et krav og må gjennomføres uansett om jobben som skal gjøres er betalt eller ikke.


Arbeidsgiver har ansvar for at alle som utfører arbeid på en vei har godkjent opplæring. Og en vegholder kan kreve at bedriften dokumenterer at alle har de nødvendige papirene i orden. Om du eller din bedrift ikke kan dokumentere dette, må man leie inn kompetanse fra andre bedrifter for å gjennomføre arbeidet på eller nær den aktuelle veien.


jobb, vei, arbeidsvarsling


Bruk en godkjent kursholder

1. april 2018 ble det bestemt at kun godkjente kursholdere som er oppført i kursportalen kan avholde og utstede et gyldig bevis på gjennomført og godkjent arbeidsvarslingskurs. Dette er i henhold til vegnormal N301. Kragerø Kurs og Sikkerhetsopplæring er godkjent kursholder og har lang erfaring med slike kurs.


Om du har arbeidsvarslingskurs før 1. april 2018 er dette beviset gyldig frem til det utgår.


Hvor lang tid tar et kurs i arbeidsvarsling?

Kurset varer en dag og etter gjennomført kurs vil du ha gyldig bevis de neste 5 årene. Trenger du arbeidsvarlingskurs 2 (om du jobber med varslingsplaner) går dette normalt over to dager. Enkelte ganger kjøres en langdag med arbeidsvarslingskurs 2. Skal du dirigere trafikken trenger du arbeidsvarslingskurs 3 som går over en dag.veiarbeid, arbeidsvarsling kurs


Hjelp, jeg har mistet mistet kursbeviset mitt

Om kursbeviset er på avveie kan du logge deg inn her og bestille nytt. Om du gjennomførte kurset før vegnormal N301 ble innført, må du kontakte bedriften du tok kurset hos, de kan hjelpe deg.


Påmelding og forespørsel

Se kommende kurs her og meld deg på her. Om det ikke er satt opp nye kurs eller om kurset ikke passer for deg, kan du sende oss en forespørsel.

Comments


bottom of page