top of page

Truckførerkurs T4

Formålet med truckførerkurs T4

Hensikten med opplæringen er å gi truckførere en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk av trucker, slik at uhell og ulykker i forbindelse med truckkjøring unngås. Opplæringen skal gi kandidatene god innsikt i prinsippene for truckers konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk. Opplæringen dekker den teoretiske sikkerhetsopplæringen som kreves for fører av truck. Har du noen spørsmål rundt truckførerkurs T4 eller ønsker du å delta på et kurs? Ta kontakt, vi hjelper deg.

Hva er en T4 truck?

Dette er den mest vanlige typen truck, der lasten bæres foran forhjulene. Disse truckene er allsidige og egner seg for både innendørs og utendørs bruk, inkludert lasting av kjøretøy, containere og båter. De er også designet for terrengkjøring og kan brukes på ujevnt underlag, som for eksempel på byggeplasser.


Sertifisert opplæring

Kurset gir en sertifisert opplæring. Det gis kursbevis og utstedes yrkesbevis. Kurset blir registrert i Stiftelsen Sentralregisteret (SFS). Det kreves ingen forkunnskaper for å ta dette kurset.


Modulbasert opplæring

Modul 1 - Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser (1 dag)
Modul 2.2 - Truck (2 dager)
Modul 3.2 - Praktisk bruk (1 dag) Vi samarbeider med Brubakken AS i Porsgrunn om praksis.
Kurset forutsetter fadderopplæring i bedrift (modul 4.2) 20 skoletimer (15 klokketimer). Kjørebok utleveres ved kursstart.

Alle moduler og opplæringsplaner kan leses i sin helhet på  www.sert555.no  (kriterier). Trykk på boksene for å åpne læringsplanene.

Truckførerkurs avsluttes med prøve

Grunnmodul 1 og 2.2 avsluttes med skriftlig teoretisk prøve (bestått/ikke bestått). Ved lese og skrivevansker kan prøven tas muntlig. Det gjennomføres ingen praktisk prøve i modul 3.2, da endelig vurdering av kunnskap og ferdigheter først foretas etter at kjøreopplæringen i modul 4.2 er utført.


Pris - Hva koster truckførerkurs T4?

Pris kr. 7 500,- per person (minimun 6 deltakere) som inkluderer arbeidshefter, kjørebok, sertifikat, oppkjøring og bevertning. Det er ikke bevertning i modul 3.2 da vi er ute i bedrift.

For å få utstedt kompetansebevis, må deltakeren være 18 år, men opplæring kan starte ved fylte 17 år.

Om du ikke finner et truckførerkurs som passer eller om vi ikke har satt opp nye kurs, kan du sende oss en forespørsel.

Truckforerkurs-t4-kragero.jpg

Et truckførerbevis kan gi deg mange jobbmuligheter

Når du har gjennomført et truckførerkurs åpner det seg en rekke jobbmuligheter. Mange stillinger innen lager og logistikk krever nemlig truckførerbevis.

bottom of page