top of page

Et truckførerbevis gir deg mange muligheter

Ved å gjennomføre truckførerkurs åpner det seg en rekke jobbmuligheter. Mange stillinger innen lager og logistikk krever truckførerbevis.


Om du ønsker å melde deg på et truckførerkurs må du ha fylt 17 år. Men truckførerbeviset kan ikke bli utstedt før du er 18 år.


trcuk, lager

Truckførerbevis: Vi tilbyr sertifisering i T4

T4 truck er den vanligste trucktypen og blir benyttet til flytting av materialer, paller, lasting av kjøretøy, containere og båter. Ettersom disse trucken er egnet for ujevnt underlag blir de i mange tilfeller brukt på større byggeplasser.Instruktør med lang erfaring

Vår instruktør Jan Solum har mange års erfaring. Jan Solum har vært instruktør på truck T4 siden 2017. Til daglig er Jan adjunkt på Teknologi og Industrifag ved Kragerø videregående skole. Der har han jobbet siden 1999. Ved siden av har han også jobbet med barn og unge med spesielle utfordringer i flere år. 


- Har du truckførerbeviset, så kan du jobbe veldig mange steder, forteller Jan. Truckførersertifikatet gir deg mange muligheter i mange bransjer. Det er en allsidig utdanning, og man er ettertraktet hos mange arbeidsgivere. Utdanningen er på 3 teoridager og 1 praksisdag. Deretter er det kjøring hos arbeidsgiver med fadderveiledning (15 klokketimer). Dersom noen har behov for tillegg på trucksertifikatet, f.eks. gaffelforlenger eller telescoptruck, så fikser vi dette. Utdanningen passer svært godt for både jenter og gutter. Dersom noen av deltakerne våre trenger veiledning, så har vi god erfaring med tilrettelagt opplæring. 

truckførerkurs, mann som kjører truck, T4

Ulykker kan skje

Ulykker kan så klart oppstå på alle arbeidsplasser, men i de tilfellene en truck er involvert kan ulykken føre til alvorlig skade både hos fører og andre ansatte (eller kunder). Derfor er det viktig med opplæring som vil gi deg kunnskap i sikker bruk av trucker, slik at uhell og ulykker i forbindelse med truckkjøring unngås.


De mest vanligste ulykkene ved bruk av truck er klemskader, påkjørsler, fallende last og feilnavigasjon på ramper. Personer som befinner seg i truckens arbeidsområde er særlig utsatt for å bli klemt mellom truck, paller og reoler. Høy hastighet kan resultere i påkjørsler, mens feilaktig lasting av paller kan føre til velt. Ukorrekt navigasjon på ramper utgjør også en risiko for ulykker, med potensielle personskader og skader på utstyr.


Frem til 1974 var det faktisk ikke krav til truckførerbevis, men mange ulykker førte til krav om truckførerkurs.truck, lager, logistikk

Gaffeltruck/motvektstruck

En motvektstruck, eller gaffeltruck, er en maskin konstruert for å transportere gods ved hjelp av to stålgafler som plasseres under lasten. Gaffeltrucken ble oppfunnet for i 1920 av girkasseprodusenten Clark som trengte en løsning for å flytte tungt last.


Det finnes fem ulike truckklasser. Basert på funksjonalitet, egenskaper, struktur og formål vil trucken bli kategorisert i en av disse:

  • T1 – Skyvetruck, Plattformtruck, Palletruck.

  • T2 – Skyvemasttruck, Støttebenstruck.

  • T3 – Svinggaffeltruck, Høytløftende plukktruck, Førerløftende truck.

  • T4 – Motvektstruck til og med 10 tonn (Vi kjører kun dette kurset)

  • T5 – Sidelaster.

En truck kan også deles inn i løfteevne: til og med 10 tonn, samt over 10 tonn (T8).


Man kan bygge på truckførersertifkatet med både gaffelforlengere og telescoptruck/rundtomsvingende (C1/C2). Vi tilbyr begge disse alternativene hos oss.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page