top of page

Kurs - Teleskoptruck C1/C2

Skal du benytte deg av en teleskoptruck i jobben din? I Norge er det krav som sertifisert opplæring i enten C1 eller C2 (med hjemmel i bruksforskriften §49).

Formål

Hensikten med opplæringen er å gi førere av teleskoptruck en teoretisk grunnopplæring i bruken av teleskoptruck slik at ulykker kan unngås. Opplæringen skal gi kandidaten en god innsikt i oppbygging, faremomenter og bruk av teleskoptrucker. Opplæringen gis som tilleggsopplæring til truck, masseforflytningsmaskin eller lastebilkran.

Meld deg på et av våre kurs i dag. Om du ikke finner et kurs som passer eller om vi ikke har rukket å sette opp et nytt kurs? Send oss en forespørsel så hjelper vi deg.

Opptaksvilkår

Tidligere gjennomgått sertifisert opplæring i henhold til modul 2.1 Masseforflytningsmaskiner, eller modul 2.2 Truck, eller Modul 2.8 Lastebilkran

Teleskoptruck, klasse C1 og C2


C1 Teleskoptruck med løftekapasitet til og med 10 tonn: Maskin med hevbar og teleskopisk bom med en eller flere teleskoper med rekkevidde over 2 meter der bommen og overkonstruksjonen står fast på undervogn chassis.
C2 Rundtomsvingende teleskoptruck med løftekapasitet til og med 10 tonn: Maskin med hevbar og teleskopisk bom der bom er montert på egen bevegelig- /rundtsvingende konstruksjon der manøverplassfølger med bomkonstruksjonen rundt.

Sertifisert opplæring

Kurset gir en sertifisert opplæring. Det gis kursbevis og utstedes yrkesbevis. Kurset blir registrert i Stiftelsen Sentralregisteret (SFS).

Moduler

Tilleggsmodul C1/C2 Teleskoptruck – 1 dag med teoretisk prøve. Teoretisk opplæring avsluttes med en skriftlig prøve.


Alle deltakere må ha tilgang til faddere i egen bedrift (modul 4). Det er 8 timer for truck og masseforflytting og 16 timer for lastebilkran (G8). Kjørebok deles ut ved oppstart av kurs.

Pris

Pris kr.  4 150.- (minimum 4 deltakere). Prisen inkluderer arbeidsbøker, sertifikat, oppkjøring og bevertning.

Industritraktor

Disse forkunnskapene gjelder om du ønsker å gjennomføre kurs for teleskoptruck C1 og C2.

  • Deltakeren må ha fylt 17 år (bevis utstedes når man har fylt 18 år).

  • Modul 1.1 - Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser må ha vært gjennomført. før kurset. Eventuelt modul 11 som e-læring.

  • Deltaker må ha kompetansebevis for enten T4 Motvektstruck (Modul 2.2), M1-M6 Masseforflytningsmaskin (Modul 2.1) eller G8 Lastebilkran (Modul 2.8).

Viktig: En teleskoptruck kan utstyres og brukes på en slik måte at føreren av maskinen bør ha kurs i løfteredskap, stropp og signalgiving. Arbeidsgiver må selv vurdere hvor vidt føreren skal gjennomgå modul 2.3 løfteredskap eller annen tilsvarende opplæring under hensyn til bruken av maskinen.

bottom of page