top of page

Teleskoptruck

I Norge stilles det strenge krav til alle som skal bruke en teleskoptruck. Norske myndigheter krever at du kan dokumentere at både teoretisk og praktisk opplæring er gjennomført. Skader og ulykker kan fort oppstå dersom man ikke har god nok kunnskap, derfor er arbeidsgiveren ansvarlig for at alle ansatte har sertifisert opplæring.


teleskoptruck


Hva er en teleskoptruck?

En teleskoptruck eller teleskoplaster er en anleggsmaskin utstyrt med en lastearm som kan teleskopere over to meter. Vanligvis tilgjengelig med tre ulike styreformer – forhjulsstyring, firehjulsstyring og krabbestyring.


Styrk CVen din med sertifisert opplæring

Om du har sertifisert opplæring i enten C1 eller C2 vil du stille sterkere i en jobbsammenheng, ettersom en teleskoptruck er mye i blant annet bygg- og anleggsbransjen. Samt innen fiske- og oppdrettsindustri, trevare, rør til vann, energi, olje og gass. Teleskoptruck. brukes også innen produksjon, vaktmestertjenester, tunnelkonstruksjon og vedlikehold, og til landbruket.


Når du har fullført sertifiseringen vil kurset bli registrert i Stiftelsen Sentralregisteret (SFS).


Ønsker du å gjennomføre et kurs i teleskoptruck være minst 18 år og ha bevis for enten masseforflytningsmaskiner, truck, eller lastebilkran.Det finnes tre hovedkategorier innen teleskoptruck:

  1. Fast bom: Dette er teleskoptrucker med en fast bom som ikke kan svinges. Noen av disse maskinene har evnen til å justere bommens posisjon noen få grader til begge sider.

  2. Rundsving: Disse roterende teleskoptruckene er svært fleksible og allsidige. Slike maskiner kan brukes til mange ulike områder og kan utstyres med diverse tilbehør som gafler, vinsjer og plattformer. De har en 360° rotasjon og er kjent som multifunksjonelle 3-i-1-maskiner. Rundsvingende modeller finnes i flere varianter med løftekraft fra 5 til 13 tonn og løftehøyde fra 20 til 46 meter.

  3. Tung løft med fast bom: Disse teleskoptruckene har en fast bom og er spesielt konstruert for tung last på 10 tonn eller mer. De har vanligvis en løftehøyde på mellom 10 og 20 meter.


lift, teleskoptruck

Hva slags klasser finnes det?

Den ene klassen heter C1, dette er for deg som skal håndtere en teleskoptruck med løftekapasitet til og med 10 tonn. Maskinen har hevbar og teleskopisk bom med en (eller flere teleskoper), og rekkevidden er over 2 meter. Selve bommen og overkonstruksjonen står fast på undervogn chassis.


C2 heter klassen for rundtomsvingende teleskoptruck med løftekapasitet til og med 10 tonn. Selve maskinen kommer med hevbar og teleskopisk bom der bom er montert på egen bevegelig/rundtsvingende konstruksjon.Har du noen spørsmål rundt kurs i teleskoptruck? Send oss en forespørsel, vi hjelper deg gjerne. Våre dyktige instruktører har lang fartstid og står klare til å bistå.Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page